Ujeli enega od vodij kalabrijske mafije

Foto: Žurnal24 Pasquale Condello - Vrhovni je bil ujet po 18 letih skrivanja.
Karabinjerji so ujeli enega od 30 najnevarnejših kriminalcev na prostosti v Italiji. Bil je eden od vodij kalabrijske mafijske organizacije 'Ndrangheta.
Oglej si celoten članek

Karabinjerji so ujeli 57-letnega Pasqualeja Condella, enega od vodij kalabrijske mafijske združbe 'Ndrangheta. Condella je eden od 30 najnevarnejših kriminalcev na prostosti v Italiji, ki so ga prijeli v nekem stanovanju v središču mesta v ponedeljek ob 20. uri.

Na begu je bil že od leta 1990, ko je bil obsojen na štiri dosmrtne ječe in 22 let zaradi umora. Ob prijetju so bili ob njem še štirje ljudje, bil je oborožen s pištolo, vendar se ni upiral, so sporočili italijanski karabinjerji.

'Ndrangheta
Beseda izhaja iz grščine in pomeni častna družba. Ta organizacija s Kalabrije velja za eno od najokrutnejših kriminalnih organizacij v Italiji, čeprav ni tako zelo znana kot sicilijanska Cosa nostra in je ostala bolj ruralna kot neapeljska Camorra ali apulijska Sacra corona unita.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.