Ukradel telefon, a vrnil imenik

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Neznanec, ki je ukradel iPhone, se je prestrašil lastnikovih sms-sporočil in mu po štirih dneh vrnil imenik z več kot 1000 stiki. Prepisan na roko.
Oglej si celoten članek

Fantovščina se je za Zouja Bina končala slabo, saj je v taksiju izgubil mobilni telefon. S tem je izgubil tudi več kot 1000 stikov, ki jih je potreboval za svoje delo. Jezen, si je sposodil prijateljev mobilnik in na svoj telefon začel pošiljati grozilna sporočila. "Prepričan bodi, da te bom našel." "Poglej, kdo so moji stiki, in videl boš, kdo sem. Če si pameten, boš poslal telefon na naslednji naslov ..."

Kot je Zou povedal za lokalni časnik, je blefiral in ni pričakoval, da bo še kdaj videl svoj iPhone. Štiri dni kasneje pa je presenečen pred vrati našel paket, ki mu ga je dostavila kurirska služba. V paketu je bilo 11 listov, na katerih so bile na roke napisane vse številke in elektronski naslovi, ki jih je imel na ukradenem telefonu. "Vse številke so bile prepisane na roke. Dolgo časa bi potrebovali že samo, da bi prepisali številke od 1 do 1000, kaj šele vsa imena in telefonske številke," je dejal Zou, ki meni, da je storilca morala boleti roka.

Kot je dejal novinarjem, se iz zgodbe lahko naučimo dvoje. "Nikoli ne obupajte, če izgubite telefon -  včasih blefiranje deluje. Najbolje pa je, če svoje stike shranite na SIM kartico, da prihranite tatu nekaj pisanja."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:05 26. November 2013.

    Lenuh, ker se mu ne da ukvarjati z nastavitvami? Itak to ni sinhronizacija, ampak delaš bazo za CIO ipd. "lenuhe", …

  • 22:45 25. November 2013.

    Kdo pa pravi, da je imel shranjene na SIM? Kdo pa danes še sploh shranjuje kontakte na SIM?? Nismo več …

  • 22:44 25. November 2013.

    Če bi imel Android telefon bi imel vse stike sinhronizirane z Googleom in jih ne bi nikoli izgubil. Sicer pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.