Ukradli Picassa, Matissa, Moneta in Gauguina

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ponoči so iz muzeja Kunsthal Museum v Rotterdamu ukradli dela Picassa, Matissa, Moneta, Gauguina in Freuda.
Oglej si celoten članek

"Še vedno proučujemo, kako so lahko vdrli v muzej, kdaj se je to zgodilo in kdo je slike ukradel,“ je povedala tiskovna predstavnica muzeja. Policija še vedno pregleduje posnetke varnostnih kamer in morebitne priče poziva, naj se javijo. Med ukradenimi deli naj bi bila ena Picassova slika, slika The Reading Girl slikarja Matissa in dve Monetovi.

Slike so iz zbirke Triton Foundation, ki so jo v muzeju razstavljali v okviru praznovanj ob njihovi 20. obletnici. Razstavo je sestavljalo 150 del zelo znanih umetnikov, med drugim tudi dela Paula Cezanna, Salvadorja Dalija, Roya Lichtensteina in Andyja Warhola. Fundacija je sicer slike razstavljala že večkrat, a nikoli v celoti. To so prvič storili sedaj v muzeju Kunsthal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.