Umirajo zaradi mraza

Foto: Žurnal24 "V noči na četrtek lahko ponekod zapade tudi do četrt metra snega," poudari Greg
Nizke temperature in huda zima v Južni Ameriki doslej zahtevale 175 življenj.
Oglej si celoten članek

Južno Ameriko so zajele izredne zimske razmere. Najhuje je na jugu Peruja, kjer so temperature na višje ležečih predelih v Andih padle celo na minus 23 stopinj Celzija. Od začetka minulega tedna do ponedeljka je v tej državi po uradnih podatkih zaradi podhladitve in gripe umrlo 112 ljudi.

Zaradi zimskih razmer so razmere hude še v Argentini, Boliviji, Paragvaju, Čilu in Braziliji. V vseh državah skupaj je do zdaj umrlo 175 ljudi.

Na nekaterih območjih v Boliviji in Peruju so do konca tedna zaprli šole, v večini večjih južnoameriških mest pa so odprli zasilna bivališča za brezdomce. Oskrba s plinom in elektriko je na meji vzdržljivosti, ponekod v Argentini pri preskrbi s plinom že prihaja do težav.

V Paragvaju in Braziliji je poleg tega na pašnikih zmrznilo na tisoče glav govedi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.