Umorili aktivistko, ki je reševala otroke

Foto: Žurnal24 V Čečeniji so našli mrtvo aktivistko za človekove pravice in njenega moža, ki so
V Čečeniji so našli mrtvo aktivistko za človekove pravice in njenega moža, ki so ju ugrabili v ponedeljek. Gre že za drugi tovrsten primer na severnem Kavkazu v zadnjem mesecu dni.
Oglej si celoten članek
Sarema Sadulajeva je vodila rusko nevladno organizacijo Rešimo generacijo, ki je pomagala otrokom. V ponedeljek popoldne so jo skupaj z možem ugrabili v njeni pisarni. Njuni trupli so našli nedaleč stran od čečenskega glavnega mesta Grozni.

Umor Sadulajeve je že drugi napad na borce za človekove pravice v Čečeniji v zadnjem mesecu. Sredi julija so na podoben način ugrabili in ubili čečensko aktivistko Natalijo Estemirovo. Tudi njeno truplo so našli vsega nekaj ur po ugrabitvi.

Posredno krivijo predsednika
Policija po poročanju ameriške tiskovne agencije AP o teh primerih zaenkrat molči. Organizacije za varstvo človekovih pravic pa s prstom kažejo predvsem na čečenskega predsednika Ramzana Kadirova, ki dovoljuje očitne kršitve človekovih pravic v tej nemirni ruski republiki na Kavkazu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.