Umorjena ženska bo pričala na sodišču

Foto: Profimedia
Sodnik se je odločil, da ji bo dal besedo.
Oglej si celoten članek

Na sodišču v Ohiu poteka sojenje fantu pokojne Judy Malinowski. Judy je umrla dve leti po tem, ko jo je tedanji fant napadel in zažgal. V napadu je utrpela hude opekline po vsem telesu, zaradi katerih je zadnji dve leti življenja preživela v bolnišnici, kjer je prestala številne posege. 

V času, ko je bivala v bolnišnici, je posnela videoposnetek, na katerem je spregovorila o usodnem dnevu. Sodnik se je zdaj odločil, da bo prav ta posnetek predvajala na sodišču. Storilcu, ki je bil obsojen na 11 let zapora zaradi napada, zdaj namreč sodijo za umor.  

Gre za prvi tak primer, v katerem bodo na sojenju za umor lahko prisluhnili izpovedi žrtve. 

Storilec krivdo že ves čas zanika. Svojo tedanjo partnerko naj bi zažgal po nesreči, ko si je prižigal cigareto. Če ga spoznajo za krivega umora, mu grozi smrtna kazen. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.