Umrl je Gabriel Garcia Marquez

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V 87-letu starosti je umrl kolumbijski književnik, dobitnik Nobelove nagrade.
Oglej si celoten članek

Marquez je umrl na svojem domu v Mexico Cityju, je objavil predstavnik družine na Twitterju.

Avtorja romana Sto let samote, najbolj prevajanega in najbolj branega dela v španščini, so 3. aprila sprejeli v bolnišnico zaradi pljučnice. Stanje se mu je v nekaj dneh popravilo, zdravniki so ga pustili v domačo oskrbo. Člani njegove družine o njegovem stanju niso želeli podrobno govoriti, povedali so le, da je "zelo krhkega zdravja".

Po prodaji je Gabriel Garcia Marquez premagal vsa kadarkoli objavljena dela v Španiji, z izjemo Biblije. Dosegel je takšno knjižno popularnost, da so ga primerjali le še z Markom Twainom in Charlsom Dickensom. Nobelovo nagrado za književnost je prejel leta 1982. Zadnja leta več ni pisal; zadnji roman Garcie Marqueza Žalostne kurbe mojega življenja je bil v španščini objavljen oktobra leta 2004, v slovenskem prevodu je izšel pred tremi leti pri Učilih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.