Umrl, ker je hotel rešiti hčer

Avto je obstal v snežnem zametu, zato se je oče s hčerjo odpravil peš do kilometer oddaljene šole.
Oglej si celoten članek

Japonec Mikio Okada je peljal svojo 9-letno hčer v šolo, ko ju je zajel snežni vihar. Piahlo je 109 kilomtrov na uro, temperature pa so se spustile šest stopinj pod ničlo. Ko je avto obtičal v zametih in ni bilo mogoče, da bi peljal naprej, se je oče odločil, da bosta s hčero pot nadaljevala peš. Do šole je bil le še en kilometer.

Le 300 metrov od avtomobila so jih naslednji dan našli reševalci. Oče je bil mrtev, 9-letnica pa se je stiskala v očetov objem, zavita pa je bila v njegov plašč. Bila je sicer podhlajena, a trajnih posledic ne bo imela.

Požrtvovalni oče je ena od devetih žrtev, ki jih je na otoku Hokaido zahteval snežni vihar ta konec tedna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.