Umrl med fotografiranjem

Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega (Foto: Epa) Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega Foto: Žurnal24 Lucas Mebrouk Dolega
Francosko zunanje ministrstvo se je ostro odzvalo na smrt fotografa zaradi policijskega nasilja v Tuniziji.
Oglej si celoten članek

32-letni Lucas Mebrouk Dolega je delal za agencijo EPA. "Lucas je umrl med strastnim opravljanjem dela, ki ga je imel tako rad, zaradi posledic poškodb glave, ki jih je dobil v petek, 14. januarja," je v izjavi zapisala njegova družina. Dolegaja je iz kratke razdalje v glavo zadela policijska pločevinka s solzivcem. Boj za življenje je dokončno izgubil v nedeljo.

Nekaj zadnjih in najboljših fotografij pokojnega Dolegaja si oglejte v GALERIJI.

Francosko zunanje ministrstvo je smrt fotografa označilo za "načrtni umor" in ob tem dodalo, da ni opravičila za takšno mero uporabe sile tunizijskih varnostnih organov proti demonstrantom in novinarjem.

V Tuniziji, ki je včeraj dobila vlado narodne enotnosti, v kateri pa v veliki meri sedijo stari ministri, je med protesti, s katerimi je protestnikom uspelo spodnesti dolgoletnega diktatorja Zineja El Abidina Ben Alija, umrlo najmanj sto ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.