Umrl oče otrok iz epruvete

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Umrl je britanski znanstvenik Robert Edwards – pionir na področju metode oploditve z biomedicinsko pomočjo.
Oglej si celoten članek

"Z veliko žalostjo sporočamo, da je profesor Robert Edwards, Nobelov nagrajenec, znanstvenik in pionir na področju oploditev z biomedicinsko pomočjo po dolgotrajni bolezni mirno preminil v spanju. Ostal bo v spominu svojcev, prijateljev in kolegov," so sporočili iz cambriške univerze.

Edwards, ki je umrl v starosti 87 let je s svojim delom več milijonom parom po svetu omogočil uresničitev želje po otroku. Nobelovo nagrado za medicino je prejel leta 2010, pet desetletij potem, ko je začel z eksperimenti in vrsto let po rojstvu prvega otroka iz epruvete Louise Brown leta 1978.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.