Umrl predsednik hrvaškega sabora Boris Šprem

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
V Houstonu je po težki bolezni preminil predsednik hrvaškega sabora Boris Šprem.
Oglej si celoten članek

V ZDA se je zdravil zaradi redke oblike krvnega raka. Kljub intenzivni terapiji se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo. Šprem, ki je sabor vodil od decembra lani, je umrl danes zjutraj, njegovo truplo pa bodo na Hrvaško prepeljali v prihodnjih dneh.

Rak se je pri Špremu prvič pojavil pred nekaj leti. Po uspešnem zdravljenju se je lahko spet posvetil karieri. Bolezen pa se je letos vrnila. Zaradi agresivnosti in redkosti te oblike raka se je Šprem na zdravljenje odpravil v Houston, v kliniko MD Anderson, ki velja za eno najboljših bolnišnic na svetu. Ko so zdravniki izčrpali vse možnosti, so pri politiku preskusili še poskusno zdravilo, a se je njegovo zdravje še naprej slabšalo.

Komentiranje smo iz spoštovanja do umrlega onemogočili.



Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.