Umrl še zadnji član odprave Kon-Tiki

Foto: Žurnal24 (Foto: Nrk.no)
Umrl je še zadnji član slovite odprave Kon-Tiki, Norvežan Knut Haugland. Odprava je znana po tem, da je leta 1947 prečkala Tihi Ocean na lesenem splavu.
Oglej si celoten članek

Norvežan Knut Haugland je umrl v starosti 92 let. Na splavu Kon-Tiki je bil radijski operater. V odpravi je bilo sicer šest pustolovcev, vodil pa jih je Thor Heyerdahl.

101 dan dolga pot
Šestčlanska odprava, ki se je na pot odpravila leta 1947, si je ime nadela po inkovskem bogu sonca. 8000 kilometrov dolgo pot so začeli v Peruju, po 101 dnevu pa so jo zaključili v Polineziji.

Njihov cilj je bil dokazati, da so polinezijske otoke naselili tudi ljudje iz Južne Amerike, ne le ljudje iz jugovzhodne Azije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.