Umrla bolnica, ki so ji prvi presadili dele obraza

Foto: tw
Foto: tw
V Franciji je "po dolgi bolezni" umrla bolnica, ki so ji leta 2005 kot prvi na svetu presadili dele obraza, so danes sporočili iz bolnišnice v kraju Amiens, kjer so izvedli operacijo
Oglej si celoten članek

Isabelle Dinoire so pri 38 letih psi izmaličili obraz. Zdravniki so ji presadili nos, ustnice in brado klinično mrtvega darovalca.

Po poročanju francoskega časnika Le Figaro je njeno telo lani začelo zavračati presajene dele telesa, zaradi česar ni mogla normalno uporabljati ust. Zdravila, s katerimi so želeli preprečiti zavračanje, so povzročila razvoj dveh rakavih obolenj. Telo bolnikov tudi sicer pogosto zavrne presajeno tkivo, predvsem pri presaditvah obraza, še piše časnik.

Bolnica je lahko po operaciji usta uporabljala popolnoma normalo. Zaradi poškodb po napadu njenega psa je imela namreč težave pri govoru in žvečenju, ki so se z operacijo končale.

Od leta 2005 do danes so na svetu izvedli več kot 30 presaditev obraza, še poroča Le Figaro.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.