Umrla je kraljica cirkusa Moira Orfei

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Kot poročajo italijanski mediji, v 84. letu svojega življenja je umrla svetovno znana kraljica cirkusa Moira Orfei.
Oglej si celoten članek

Moira Orfei je umrla v mobilni hišici, v kateri je preživela večji del svojega življenja. Nekaj ur po svoji zadnji predstavi je odšla spat, njeni kolegi cirkusanti so jo zjutraj našli mrtvo. Vzroka smrti italijanski mediji ne navajajo, njena družina je sporočila le, da se je poslovila v tišini svojega doma. Dodali so še, da bo Circus Orfei, ki je leta in leta razveseljeval generacije obiskovalcev in med drugim večkrat gostoval tudi v Sloveniji, nadaljeval svoje delo v spomin veliki zvezdi cirkusa.

V Italiji je imela pokojna Moira Orfei nesporni status zvezde; ni bila le cirkusantka, pač pa tudi igralka in televizijska voditeljica. Cirkus je imela že v krvi; rodila se je v cirkuški družini 21. decembra 1931 kot Miranda Orfei. Vse življenje je preživela v cirkuških šotorih, igrala pa je tudi v več kot 40 filmih.

Poznana je bila po svojem ekscentričnem in temperamentnem karakterju. Niti na vrhuncu kariere, slave in bogastva mobilne hišice ni zamenjala za hišo. Pred devetimi leti je doživela možgansko kap.

Italijanski mediji so jo primerjali z njeno igralsko kolegico, slavno igralko Sophio Loren; Moira je v svojem življenju spoznala številne slavne osebnosti, med drugim jo je sprejel tudi pokojni papež Janez Pavel drugi. 

Foto: EPA Papež Janez Pavel II. in Moira Orfei

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.