Umrla nekdanja prva dama ZDA

Foto: EPA
Foto: EPA
V 94-letu starosti je na svojem domu v Bel Airu v Los Angelesu umrla nekdanja prva ameriška dama Nancy Reagan.
Oglej si celoten članek

Nancy se je z Ronaldom Reaganom poročila leta 1952 in je bila v letih med 1981 in 1989 prva ameriška dama.

Preden je spoznala svojega moža je bila igralka. "Bila je zvesta Ronaldu in izjemno zaščitniška, ko so ji postavili težka vprašanja, je odgovorila: 'Delava najboljše, kar lahko," piše ameriški TMZ, ki je razkril vest o njeni smrti. Umrla je zaradi zastoja srca.

Kot prva dama je med drugim vodila kampanjo proti drogam "Just Say No" (Reci ne).

Njen mož je po dolgotrajni bolezni umrl leta 2004, v starosti 93 let. Bolehal je za Alzheimerjevo boleznijo, zaradi katere ga je vztrajno zapuščal spomin.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:54 7. Marec 2016.

    ona huda figura, z izrazitim smislom za humor, vzorna soproga, on verjetno eden najboljsih predsednikov zadnjih 40, 50 let.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.