Umrlo šest francoskih smučarjev

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Šest smučarjev, ki jih je odnesel plaz na jugovzhodu Francije, so reševalci včeraj našli mrtve.
Oglej si celoten članek

Šest izkušenih francoskih smučarjev, štiri moške in dve ženski, so na smuko odšli v soboto zjutraj. Smučali so na območju Queyras v bližini mesta Ceillac, kjer jih je presenetil plaz.

"Ko so odhajali na smučanje, je bilo nebo jasno, rizik od plazenja snega je bil ocenjen na 3. stopnjo od petih," so sporočilu o nesreči dodale oblasti. Prve tri ponesrečene smučarje so našli že proti jutri, ostale pa včeraj skozi dan.

Od začetka smučarske sezone je v Franciji v plazovih umrlo že 11 ljudi; črna številka se v vsaki posamezni sezoni sicer giblje okrog 30.

Prejšnjo sredo je plaz v francoskih Alpah pod seboj pokopal tudi 30-letnega smučarja iz Slovenije.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.