Umrlo več covid pacientov: Počila cev za dovod kisika

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaradi pomanjkanja kisika je devet oseb izgubilo življenje.
Oglej si celoten članek

Devet bolnikov s covidom-19 je v ponedeljek izgubilo življenje v bolnišnici v Vladikavkazu, glavnem mestu ruske republike Severne Osetije. "Devet bolnikov s koronavirusom je umrlo zaradi pomanjkanja kisika v bolnišnici v Vladikavkazu. Danes je prišlo do okvare v sistemu oskrbe s kisikom," so ruskim tiskovnim agencijam sporočili z ministrstva za zdravje. Začasni vodja republike Sergej Minjajlov je ob tem dejal, da je "prišlo do okvare v kisikovi cevi", zaradi katere je "prekinjena oskrba s kisikom".

V teku je preiskava zaradi neupoštevanja varnostnih predpisov in smrti zaradi malomarnosti, je sporočil ruski preiskovalni odbor, ki obravnava huda kazniva dejanja, poroča TASS.

Od začetka pandemije se je v Rusiji zgodilo več incidentov v covid bolnišnicah, ki so povzročile smrt bolnikov. Junija so tri osebe izgubile življenje v požaru v bolnišnici v Ryazanu, jugovzhodno od Moskve. V maju 2020 je v požarih v bolnišnicah v Moskvi in ​​Sankt Peterburgu umrlo sedem ljudi.

Rusija je na četrtem mestu na svetu po številu okuženih s covid-19, s skoraj 6,5 milijona uradno prijavljenih primerov. Konec maja je bilo v Rusiji najmanj 290.000 smrtnih žrtev covida.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:11 10. Avgust 2021.

    Pomembno je,da je vmes zapisan covid....

  • 09:55 10. Avgust 2021.

    hm, če umreš v bolnici, ko si ravno tam zaradi operacije slepiča, in izbruhne požar in umreš ali umreš zaradi …

  • 09:40 10. Avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.