Umrlo že 239 otrok

Foto: EPA
Foto: EPA
Prelivanju krvi v Gazi ni videti konca. Ponoči zadeta še ena šola pod zaščito Združenih narodov.
Oglej si celoten članek

Po poročanju agencij je bilo ponoči v omenjeni šoli ubitih 15 Palestincev, okrog 90 naj bi jih bilo ranjenih.

V zadnjih dneh se spopadi v Gazi še bolj razraščajo. V 23-tih dneh krvavega obračuna je število palestinskih žrtev narastlo na preko 1200 (večinoma gre za žrtve med civilnim prebivalstvom), Izrael pa je zabeležil okrog 50 žrtev med vojaki in le manjše število civilnih žrtev.

Unicef je objavil, da je bilo v izraelski ofenzivi ubitih najmanj 239 otrok v starosti od treh mesecev do 17 let.

Spopadov še vedno ni videti konca, čeprav je izraelska vojska napovedala, da ji je potreben le teden dni, da zaključi svojo glavno misijo, to je uničenje obmejnih prehodov, za kar ima močno podporo izraelske javnosti.

Javnomnenjska anketa, so jo v Tel Avivu objavili včeraj, je pokazala, da kar 95 odstotkov židovske večine meni, da je ofenziva upravičena. Če štiri odstotke vprašanih pa meni, da je uporabljena prevelika sila.

Pogovori v Kairu

Palestinska delegacija sicer danes odhaja v Kairo na pogovore o začasni humanitarni prekinitvi ognja. V 24-urno prekinitev ognja so po pogovorih s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom privolili tudi predstavniki palestinskega gibanja Hamas. Kdaj naj bi prekinitev ognja stopila v veljavo, ni znano. Izraelska vlada predloga prekinitve ognja za zdaj ni komentirala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.