Uničujoč cunami prizadel Indonezijo, mrtvih najmanj 62 ljudi

Foto: Žurnal24 30_09_09_reuters_cunami_samoa_T Foto: Žurnal24 indonezija potres cunami 2010
Grozljivi posnetki iz Indonezije: Udaril je cunami, mrtvih več kot 60 ljudi.
Oglej si celoten članek

Cunami je prizadel območje med otokoma Sumatra in Java. Septembra je to območje stresel silovit potres.

Strokovnjaki predvidevajo, da bi lahko cunami sprožil podvodni plaz po izbruhu vulkana Karakatoa. Oblasti se bojijo, da bo število žrtev naraslo, Poškodovanih je na stotine zgradb.

O strašljivih posledicah poročajo tudi iz znanega turističnega kraja Tanjung Lesung na otoku Java.

Turisti, ki so bivali v hotelu, so sporočili, da svarila pred cunamijem ni bilo.

Na družabnih omrežjih objavljeni posnetki kažejo, kako je val treščil ob hotel ravno v trenutku, ko je na odru nastopala glasbena skupina.

Vulkanolog Jess Phoenix je za BBC povedal, da lahko ob izbruhu vulkana lava povzroči plaz. Vulkan Krakatoa se nahaja pod vodo, zato je najverjetneje izpodrinil veliko količino vode, ki se je razlila in udarila ob obalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.