Uporabili več kot 1000 kg eksploziva

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zahrbten napad na tržnici na obrobju Kvete v pakistanski provinci Belučistan. Več kot 80 mrtvih, eksploziv pa je bil skrit v cisterni za vodo.
Oglej si celoten članek

Število žrtev sobotnega bombnega napada na šiitsko sosesko na jugozahodu Pakistana se je povzpelo na 81, saj so reševalci našli več žrtev pod ruševinami, nekaj pa jih je poškodbam podleglo v bolnišnici.  Več kot 1000 kilogramov eksploziva, skritega v cisterni za vodo, je eksplodiralo na tržnici na obrobju Kvete, pri čemer se je porušilo več stavb.

Oblasti se bojijo, da se bo število žrtev še povečalo, saj jih je nekaj med 180 ranjenimi v kritičnem stanju.

Napadli skrajni suniti

Odgovornost za napad je prevzela skrajna sunitska skupina Laškar-i-Džangvi. Prepovedana skupina se je na šiitsko skupnost v Kveti spravila že minuli mesec, ko je bilo v dveh napadih ubitih 86 ljudi.

Predstavniki šiitov so vlado obtožili, da ne naredi dovolj, da bi jih zaščitila pred napadi "teroristov".
Guverner pokrajine Balučistan, Zulfikar ali Magsi pa je dejal, da zadnje sektaško nasilje kaže na šibkost obveščevalnih služb pri odkrivanju "skrajnih elementov".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.