Uporniki napadli bazo princa Harryja

Foto: EPA
Foto: EPA
Uporniki so danes na jugu Afganistana napadli vojaško bazo, v kateri je nastanjen britanski princ Harry. V napadu sta bila ubita dva ameriška vojaka. Princ Harry po uradnih navedbah v napadu naj ne bi bil v nevarnosti.
Oglej si celoten članek

Napad se je začel okoli polnoči po lokalnem času, v njem pa naj bi sodelovalo več napadalcev. Ali je napadalcem uspelo vdreti v britansko bazo, še ni znano. Po navedbah mednarodnih sil v Afganistanu (Isaf) sta bila v napadu poškodovana stavba in letalo.

Tarča današnjega napada je bilo britansko oporišče Camp Bastion v provinci Helmand. "Napadli smo oporišče, ker je v njem tudi princ Harry in da bodo spoznali našo jezo," je po poročanju ameriške tiskovne agencije AP sporočil tiskovni predstavnik talibanov Kari Jusef Ahmadi. "Na tisoče drugih samomorilskih napadalcev je pripravljenih žrtvovati svoje življenje za preroka," je še dodal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.