Urugvajska vlada bi začela prodajati marihuano

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Urugvajska vlada namerava predlagati zakon za boj proti kriminalu, povezanemu z drogami. Kriminalcem bi krila pristrigli tako, da bi marihuano začeli prodajati kar sami.
Oglej si celoten članek

Vlada bi tako prevzela odgovornost za nadzor kakovosti, trošarine pa bi se porabile za financiranje rehabilitacijskih programov. Kupci bi se morali registrirati, tisti, ki bi pokadili preveč, pa bi dobili poziv za vpis v rehabilitacijski program.

Namen ukrepa je preprodajalcem odtegniti dobiček pri prodaji drog in uporabnike odvrniti od trdih drog. Oblasti predvsem skrbi porast uporabe cracka.

"Svetovni trendi gredo v to smer," je za časnik El Pais povedal vir. "Razprava o drogah se giblje proti liberalizaciji kot načinu boja proti organiziranemu kriminalu," je še komentiral predvideno uredbo.

Kajenje marihuane v Urugvaju sicer zakonsko ni omejeno ali prepovedano, poroča Fox News.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 05:02 22. Junij 2012.

    Super, vsaj bančniki v Urugvaju nebodo mogli oprati 352 miljard $ kot jih je Wachovia v Mehiki (http://www.guardian.co.uk/global/2009/dec/13/drug-money-banks-saved-un-cfief-claims) in bo …

  • 13:16 21. Junij 2012.

    Receptorji se imenujejo ENDOCANNABINOIDS : http://en.wikipedia.org/wiki/Endocannabinoid_system<br />Dokumentarec o tem : http://www.youtube.com/watch?v=FybfMqohBNc&feature=related

  • 13:09 21. Junij 2012.

    Hmm, jaz prvo pomislim na prazno blagajno.<br />Marihuana bi vsekakor mogla biti dovoljena za v medicinske namene, hude migrene, rak...<br …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.