Uslužbenka banke z računov ukradla več kot 267 tisočakov

Foto: Profimedia
Zaposlena je potvarjala transakcije in si tako prisvojila denar.
Oglej si celoten članek

Dvainšestdesetletna uslužbenka ene od bank na Reki je osumljena, da si je prisvojila okoli dva milijona kun (približno 267 tisoč evrov) denarja z računov komitentov banke. Ženska je zaradi begosumnosti in nevarnosti, da bi vplivala na priče, v priporu. 

Osumljena je devetnajstih kaznivih dejanj, ki naj bi jih storila med letoma 2005 in 2018. V sistemu, ki ga uporablja banka, je ženska zavedla fiktivna izplačila strankam in nepooblaščeno dvigovala denar. Večkrat je zase zadržala tudi gotovino, ki so jo stranke prišle položiti na svoj račun.

Banko je tako oškodovala za več kto 718 tisoč kun, 164 tisoč evrov in približno 13 tisoč ameriških dolarjev.   

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.