Usoda Gadafijevega sina še neznana

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V Haagu naj bi bilo že odločeno, da bodo Gadafijevega sina izročili Libiji; vendar pa predstavniki sodišča to zanikajo.
Oglej si celoten članek

Mednarodno sodišče v Haagu še ni odločilo, ali bodo sinu pokojnega libijskega voditelja Moamerja Gadafija, Saifu al-Islamu Gadafiju, sodili v Libiji. Za Reuters so predstavniki haaškega sodišča zanikali, da bi bilo glede tega že odločeno; libijski minister Ali Khalifa Ashur je sicer pred tem dejal, da je Libija zaprosila za izročitev, v Haagu pa da so na to pristali.

Nov pakt za prihodnost

Pred dnevi pa sta Italija in Libija v Tripoliju podpisali nov politični pakt, s katerim sta po strmoglavljenju Moamerja Gadafija na novo opredelili medsebojne odnose. Tako imenovano deklaracijo iz Tripolija sta slovesno podpisala Mario Monti in njegov libijski kolega Abdel Rahim al Kib.

Libijski premier je ob podpisu nakazal, da so stari pakt o prijateljstvu za zdaj "postavili na stranski tir". "Libija se je spremenila. Tisto pogodbo je podpisala ena sama oseba. Pomembno je, da je odnos prijateljski ter utemeljen na vzajemnem spoštovanju in upoštevanju," je poudaril al Kib.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.