Usodne so bile poškodbe vratu

Foto: EPA
Foto: EPA
Caleb Thomas Schwab je v vodnem parku Schlitterbahn v Kansasu umrl zaradi poškodb vratu, je sporočila tamkajšnja policija. Desetletnik se je v nedeljo spustil po največjem toboganu na svetu Verrückt. Skupaj z njim sta bili na raftu še dve ženski.
Oglej si celoten članek

Hude poškodbe vratu je deček utrpel na koncu spusta, piše v policijskem poročilu. Reševalci so mrtvega dečka našli v bazenu na dnu tobogana. Odrasli ženski, ki sta bili z njim na raftu, sta utrpeli lažje poškodbe na obrazu in sta v bolnišnici.

Park Schlitterbahn Kansas City bo ostal zaprt vsaj do srede, tobogan - njegovo ime v nemščini pomeni "nor" pa ostaja zaprt zaradi preiskave.

Na novinarska vprašanja o tem, ali je deček, ki je sin lokalnega politika, dosegel predpisano višino za spust na tem toboganu in ali je bila skupna teža vseh treh v raftu taka, kot je predpisana, niti policija, niti predstavniki parka niso hoteli odgovarjati.

S toboganom se lahko peljejo tisti, ki so višji od 137 centimetrov, skupna teža potnikov na splavu pa mora biti med 181 in 249 kilogramov, piše na spletni strani zabaviščnega parka.

V nedeljo so se v zabavišnem parku zbrali lokalni politiki, ki so imeli prost vstop in kosilo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.