Uspeh nasprotnikov cepljenja na volitvah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Avstrija. Nasprotnikom cepljenja uspel veliki met na deželnih volitvah.
Oglej si celoten članek

Nasprotniki cepljenja MFG so presenečenje današnjih deželnih volitev v Zgornji Avstriji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. 

V Zgornji Avstriji je danes volili nov deželni parlament, na katerem so se za glasove borili tudi skeptiki s svojo listo Ljudje-Svoboda-Temeljne pravice. Glede na projekcije jim je uspelo zbrati okoli sedem odstotkov glasov, s tem pa je stranki, ki je kritična do ukrepov za zajezitev širjenje novega koronavirusa, zagotovljen vstop v deželni parlament.

Na drugi strani pa na končne rezultate še čakajo pri liberalni NEOS, saj so trenutno pod pragom za vstop v deželni parlament, ki je zastavljen pri štirih odstotkih.

Vstop v deželni parlament je sicer uspel še socialdemokratom (SPÖ) in Zelenim. ÖVP, ki naj bi osvojila okoli 36 odstotkov glasov, bi glede na projekcije lahko v koalicijo povabila FPÖ, SPÖ ali Zelene.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:31 27. September 2021.

    To zna biti namig 'naši' Vladi za nov ukrep - na volišča le s pogojem PC in zmaga jim bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.