Uspelo ji je: Najstnica obplula svet

Foto: Žurnal24 Jessico je pričakala navdušena množica. (Foto: Reuters)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Avstralci so navdušeno pričakali svojo junakinjo, 16-letno Jessico Watson, ki je z jadrnico sama obplula svet.
Oglej si celoten članek

Najstnica je tako postala najmlajši človek, ki je sam in brez pomoči obplul svet. Po tem, ko je na morju preživela 210 dni oziroma skoraj sedem mesecev, je 16-letna Jessica danes malo pred šesto uro po srednjeevropskem času vplula v pristanišče v Sydneyu. Tam je jo pričakala množica navdušencev, med katerimi je bil tudi avstralski premier Kevin Rudd.

Če se mi ne bi posrečilo, potem bi se vprašala, kaj sem sploh počela tam zunaj.
Jessica Watson

„Počutim se kot na dan pred božičem. Razlika je edino v tem, da božič ni bil nikoli tako vznemirljiv,“ je povedala 16-letna Jessica. Ciljno črto je Jessica prečkala mesec dni prej, kot je načrtovala in le tri dni pred 17. rojstnim dnevom.

Najstnica je začela jadrati pri osmih letih, s svojo roza jadrnico pa je med pogumnim podvigom prečkala nekatere izjemno nevarne vode. Svojo zgodbo naj bi prodala časopisu Rupert Murdoch's News Limited za slabih 500 tisoč evrov.

Kako prijeten sprejem so ji pripravili doma, si lahko ogledate v video zavihku.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.