Ustrašili so se predsednika

Foto: Žurnal24 Posadka se je ustrašila poljskega predsednika. (Foto: EPA)
Psihološki pritisk na posadko letala, na katerem je bil Lech Kacyznski, je lahko vzrok za nesrečo, v kateri je umrlo 96 ljudi.
Oglej si celoten članek

Na posnetkih pogovorov z letala je slišati člana posadke, ki izrazi zaskrbljenost zaradi prekinitve postopka pristajanja. "Jezen bo," je dejal. Vzrok za nesrečo letala je po besedah vodje preiskovalcev Tatjane Anodine odločitev za pristanek kljub slabim vremenskim razmeram.

"Pilot se je zavedal, da ne bi smel pristajati v teh pogojih, a je bil pod velikim pritiskom s strani ljudi na krovu," je povedala Anodinova. Dodala je, da je prisotnost Kacyznskega in drugih visokih predstavnikov, tudi poljskega šefa letalstva, vplivala na pilotovo odločitev. "Pričakovana negativna reakcija glavnega potnika" na predlog o ne pristajanju "je povzročila psihološki pritisk na posadko in vplivala na odločitev za nadaljevanje pristanka".

Letalo je v gosti megli poskušalo pristati na letališču Smolensk v Rusiji. V nesreči je umrl poljski predsednik Lech Kaczynski, njegova soproga in drugi pripadniki poljskega državnega vrha. Poljska se z ugotovitvami preiskovalne komisije ne strinja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.