Ustvarili sev, ki lahko pobije milijone

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nizozemski znanstveniki so v laboratoriju v Rotterdamu ustvarili nov sev ptičje gripe, ki bi lahko pomoril na milijone ljudi.
Oglej si celoten članek

Upajmo, da nov, še bolj smrtonosen, sev ptičje gripe ne uide iz laboratorija.  

Raziskovalci so H5N1 mutirali tako, da se z lahko prenaša po zraku, medtem ko se je do zdaj med ljudmi lahko prenašal smo prek tesnih stikov, je poročal Daily Mail.

Eden najnevarnejših

Znanstveniki opozarjajo, da je to eden od najnevarnejših virusov, ki se jih da ustvariti. Prepričani so, da bodo s tako pridobljenim znanjem lažje odkrili cepivo in zdravila, s katerim bi preprečili pandemije, ki bi jih lahko povzročil HN1.

Američani zaskrbljeni

Ne delijo pa vsi navdušenosti nad smrtonosnim odkritjem. Opozarjajo, da tak virus nikoli ne bi smel biti ustvarjen in da bi se lahko katastrofa zgodila v sekundi. Drugi so prepričani, da bi se do virusa zlahka lahko dokopali teroristi. Ameriške oblasti so zaskrbljene in poskušajo preprečiti, da bi kakršnakoli podrobnost prišla v javnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:20 22. December 2011.

    Zakaj hudiča ustvarjajo take stvari? Ko da ni že dost svinarije, ki pobija ljudi na tem svetu..

  • 22:52 21. December 2011.

    dojamite ljudje, ti virusi niso za zdravljenje obstoječih bolezni, to je pripomoček za pobijanje miljonov ljudi

  • d
    14:06 21. December 2011.

    a ni bla ta novica objavljena like mesec nazaj ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.