Utonilo 55 ljudi

Pred obalo Somalije se je prevrnil prenatrpan čoln. Združeni narodi se bojijo, da je utonilo 55 ljudi.
Oglej si celoten članek

Čoln naj bi zašel v težave kmalu po izplutju iz pristanišča Bosasso na severovzhodu Somalije. Na plovilu naj bi se nahajali Etiopijci in in Somalci, ki so bili na poti v Jemen. "Doslej smo našli 23 trupel, 32 potnikov še pogrešamo. Predvidevamo, da so utonili,“ so sporočili z Združenih narodov in dodali, da je tragedijo preživelo 5 ljudi.

Iz Afrike vsako leto zaradi nasilja in ekonomskih težav zbeži več deset tisoč ljudi. Letos naj bi na poti iz Somalije v Jemen utonilo ali izginilo najmanj 95 oseb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.