V afero s konjskim mesom vpleten tudi Nestlé

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Čeprav so v Nestléju še prejšnji teden zagotavljali, da so njihovi izdelki brez konjskega mesa, se je pokazalo drugače.
Oglej si celoten članek

Tudi največji svetovni proizvajalec hrane, Nestlé, je vpleten v afero s konjskim mesom. Testi so namreč pokazali, da so v njihovih mesnih proizvodih sledovi konjskega DNK. Čeprav je bila raven konjskega mesa zelo nizka, so s polic trgovin v Italiji in Španiji izdelke že umaknili.

Švicarsko podjetje je tudi že ustavilo dobavo mesne hrane, ki jo dobiva od nemškega dobavljalca.

Še prejšnji teden je prehrambeni velikan zagotovil, da njihovi izdelki ne vsebujejo konjskega mesa. Zdaj so morali priznati, da njihovi izdelki vsebujejo sicer manj kot en odstotek konjskega mesa, kar pa je bilo vseeno dovolj za umik s polic. Predstavniki podjetja sicer zagotavljajo, da "zaradi odkritja ni ogrožena varnost hrane".

Lazanje, v katerih je bilo namesto govejega konjsko meso, so odkrili tudi v Nemčiji. Pri njih so tudi odkrili, da je v konjskem mesu zdravilo, ki bi lahko škodovalu zdravju človeka.

Škandal se je začel v Veliki Britaniji, kjer so pri testiranjih prvi ugotovili, da izdelki namesto govejega vsebujejo konjsko meso.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.