V Afganistanu deset mrtvih policistov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V napadih talibanov v Afganistanu je danes umrlo najmanj deset afganistanskih policistov, so sporočile lokalne oblasti.
Oglej si celoten članek

Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP je napade moč povezati z dejstvom, da afganistanska policija prevzema vedno več nalog od mednarodnih sil, ki se nameravajo prihodnje leto umakniti iz države.

Talibanski borci so danes med drugim napadli nadzorno točko v okrožju Mukur v provinci Gazni na jugu Afganistana, pri čemer je po navedbah tamkajšnjega guvernerja umrlo šest policistov. V napadu na drugo nadzorno točko v Mukurju so bili ranjeni štirje policisti. Žrtve so pripadniki lokalnih policijskih enot, ki so bile vzpostavljene leta 2010 v vaseh, kjer je manjša prisotnost državne policije in vojske.

V vzhodni provinci Nangarhar ob meji s Pakistanom so bili danes ubiti štirje obmejni policisti, ko je njihovo vozilo zapeljalo na bombo na cesti. Odgovornost za napad je prevzel tiskovni predstavnik talibanov.

Mednarodne sile se pripravljajo na zaključek bojnih operacij v Afganistanu s koncem leta 2014. V državi naj bi po umiku ostalo le manjše število tujih vojakov, ki pa naj bi opravljali zgolj svetovalne naloge in urili afganistanske varnostne sile.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.