V Afganistanu ubili tuje zdravnike

Foto: Žurnal24 Talibani so moškega, ki je kamenjanje preživel, ustrelili. (Foto: Reuters)
Talibani na odročnem afganistanskem območju ubili skupino tujih zdravnikov.
Oglej si celoten članek

Policija je trupla dveh Američanov, šestih Nemcev in dveh Afganistancev našla v gozdu na odročnem območju province Badahšan. Za lokacijo jim je povedal še en Afganistanec, ki je bil s skupino ubitih, a so ga talibani po tem, ko je z branjem Korana dokazal, da je musliman, izpustili.

Talibani so odgovornost že prevzeli. Njihov predstavnik je dejal, da so bili krščanski misijonarji ter da so vse pobili. Po njegovih besedah je bilo sicer v skupini pet moških, štiri ženske in afganistanski državljan.

Bili so opozorjeni
Oblasti so tuje zdravnike sicer opozorile, naj ne hodijo čez nevaren predel, vendar pa so se zanašali na to, da talibani zdravnikov ne bi ubili.

Oborožena skupina naj bi zdravnike zajela, zvezala in postrelila že pred dvema tednoma.ukradli os jim tudi ves denar in lastnino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.