V Afganistanu več vojakov kot v Iraku

Foto: Žurnal24 Razmere v Iraku se umirjajo, vse več vojakov pa je potrebnih v Afganistanu.
Število ameriških vojakov v Afganistanu je prvič preseglo število vojakov v Iraku.
Oglej si celoten članek

Po podatkih ameriškega obrambnega ministrstva se je število ameriških vojakov v Afganistanu povzpelo na 94 tisoč, medtem ko jih je v Iraku še 92 tisoč, poroča CNN. ZDA skladno z dogovorom z iraško vlado zmanjšujejo svojo vojaško prisotnost v Iraku, kjer so že od leta 2003.

Do septembra naj bi v državi tako ostalo še 50 tisoč ameriških vojakov, do konca leta 2011 pa naj bi sledil popoln umik. Nasprotno pa ZDA povečujejo svoje vojaške zmogljivosti v Afganistanu, kamor se poslali že večino napovedanih 30 tisoč novih enot. Preobrat se tako dogaja malce hitreje, kot je predvideval generalštab ameriške vojske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.