V Albaniji spomenik Bushu

Foto: Žurnal24 Bush na tej fotografiji še nosi uro. (Foto: Reuters)
Nekdanji ameriški predsednik George Bush mlajši bo v Albaniji dobil svoj spomenik. Albanci so ga med obiskom leta 2007 olajšali za ročno uro.
Oglej si celoten članek

V Albaniji bodo Georgeu Bushu postavili spomenik v znak zahvale za podporo Albancem na Kosovu in Metohiji.

Bush je 10. junija 2007 obiskal Albanijo in se pomudil tudi v tamkajšnjem mestu Fuše Kurje, ki leži 20 kilometrov od Tirane, kjer mu bodo zdaj postavili spomenik. Gre za trimetrsko skulpturo, ki sta jo domača umetnika izdelovala eno leto. Postavljena bo v središču mesta, na trgu, ki so ga ravno tako poimenovali po nekdanjem ameriškem predsedniku.

Bush je sicer v tem albanskem mestu doživel neprijetnost, saj so mu neznanci v gneči ukradli ročno uro. Zaokrožile so tudi fotografije, na katerih je Bush med domačini z uro in potem brez nje. Lokalne oblasti so kasneje poskušale zanikati vest, češ da gre za novinarsko izmišljotino.

 

Foto: Žurnal24

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.