V Avstraliji bo vse topleje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Od leta 1911 se je povprečna temperatura v Avstraliji zvišala za 0,9 stopinje Celzija. Do leta 2070 naj bi se temperature zvišale za od ene do pet stopinj.
Oglej si celoten članek

Kmalu naj bi podnebje postalo tudi bolj suho, čeprav so Avstralijo nedavno prizadele hude poplave, so povedali avstralski znanstveniki.

Temperature se bodo višale hitreje, kot so predvidevali

Avstralija je znana po sušah, požarih in poplavah, vendar bodo suše še pogostejše in nalivi še bolj siloviti. Ozračje se segreva skladno z intenzivnostjo globalnega segrevanja. Velik vpliv imajo tudi izpusti ogljikovega dioksida, ki so lani dosegli rekordno raven.

Če se izpusti toplogrednih plinov ne bodo zmanjšali, znanstveniki svarijo, da se bodo temperature ozračja ter oceanov in gladina morja višale hitreje, kot so mislili do zdaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.