V Avstriji znižali brezposelnost

Foto: Shutteristock
Foto: Shutteristock
Stopnja brezposelnosti se je v Avstriji marca na mesečni ravni znižala z 8,7 na 7,7 odstotka.
Oglej si celoten članek

Razmere na trgu dela so se izboljšale kljub podaljšanemu zimskemu vremenu, ki ovira delo v nekaterih sektorjih, kot je gradbeništvo, so pokazali pred dnevi objavljeni podatki avstrijskega ministrstva za delo in socialne zadeve.

Po podatkih evropskega statističnega urada Eurostat je stopnja brezposelnosti v Avstriji februarja znašala 4,8 odstotka, kar je že 23. mesec zapored najnižja stopnja v EU.

Avstrijsko ministrstvo za delo pri izračunih stopnje brezposelnosti uporablja nekoliko drugačno metodologijo. Med brezposelne šteje tudi ljudi, ki so v obravnavanem obdobju delali le nekaj ur, zato prihaja do razlik med izračuni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.