V Bahrajnu kmalu bolj mirno?

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Bahrajnski kralj Hamada je sporočil, da bo 1. junija odpravil izredne razmere, ki jih je uvedel sredi marca zaradi množičnih protivladnih protestov.
Oglej si celoten članek

V Bahrajnu bodo 1. junija odpravili izredne razmere, ki so zaradi protivladnih protestov veljale od marca, je po navedbah tujih agencij sporočil kralj Hamada.

Protesti so izbruhnili februarja, vstaja predvsem šiitskih upornikov pa je vzbudila zaskrbljenost v drugih sunitskih državah Perzijskega zaliva, kot je Savdska Arabija, da se šiitski Iran vpleta v bahrajnske notranje zadeve.

V milijonskem Bahrajnu je več kot 60 odstotkov prebivalcev muslimanov, od tega je dve tretjini šiitov, medtem ko je kraljeva družina sunitska.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.