V Bahrajnu še en mrtev

Varnostne sile metale solzilec in streljale z gumijastimi naboji. Ranjeni in nova smrtna žrtev.
Oglej si celoten članek

Bahrajnske varnostne sile so metale solzilec in z gumijastimi izstrelki streljale na protestnike, ki so želeli priti v središče prestolnice Manama, da bi se udeležili pogreba enega od protestnikov, ubitega v začetku tega tedna, poročila očividcev in protivladnih protestnikov navajajo tuji mediji. Pišejo tudi o ranjenih, nekateri pa navajajo tudi eno smrtno žrtev. Ranjen naj bi bil 31-letni moški, ki naj bi umrl v bolnišnici.

Prvo žrtev so protesti terjali v torek – umrl je 21-letni Ali Abdulhadi Mushaima, ki je bil ranjen med ponedeljkovimi protivladnimi protesti v vasi Dija, vzhodno od prestolnice. Z notranjega ministrstva so sporočili, da so uvedli preiskavo, s katero bodo ugotovili, ali je policija med protesti neupravičeno uporabila orožje. Njegova smrt je spodbudila Bahrajčane, da so se pridružili protestnikom.

Protestniki zahtevajo odhod sunitske kraljeve družine Al Halifa v pretežno šiitski državi, ki je sicer tudi strateški zaveznik ZDA v regiji in oporišče pete flote ameriške mornarice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.