V Bangkoku novi protesti

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
V Bangkoku se je znova zbralo več deset tisoč protestnikov, ki zahtevajo odstop premiera. Po ocenah policije se je v starem delu mesta zbralo okoli 45.000 privržencev odstavljenega premiera.
Oglej si celoten članek

Oblasti so močno poostrile varnostne ukrepe v prestolnici, kjer za red skrbi okoli 50.000 policistov in vojakov.

Premier Abhisit je pred dnevi protestnikom v značilnih rdečih majicah ponudil razpis parlamentarnih volitev konec leta, leto dni pred iztekom mandata. Rdečesrajčniki, ki vladi očitajo, da je elitistična in nedemokratična, so ponudbo zavrnili in zahtevajo, da volitve razpiše prej.

"Ne pristajamo na to, da bo premier Abhisit na oblasti še devet mesecev," je protestnikom sporočil vodja rdečesrajčnikov Korkaew Pikulthong.

Rdečesrajčniki, ki trdijo, da Abhisit nima mandata ljudstva za vladanje, so napovedali, da bo današnji protest največji po 14. marcu, ko so se začela množična zborovanja opozicije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.