V BiH na tisoče možnih teroristov

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Po ocenah varnostnih služb je v BiH okoli tri tisoč ljudi, ki bi lahko bili teroristi. Manjšina le-teh so tujci.
Oglej si celoten članek

"Vidim potencialno nevarnost s strani tri tisoč ljudi, ki bi se v vsakem trenutku lahko spreobrnili, bodisi zaradi psihičnega ali kakšnega drugega stanja, in ki bi lahko storili kakšno večje teroristično dejanje,“ je dejal šef Obveščevalno varnostne agencije BiH (OSA) Almir Džuvo, piše dnevnik.hr.

Džuvo je svojo oceno podal parlamentu le nekaj tednov po terorističnem napadu na policijsko postajo v Bugojnu, v katerem je umrl en policist, nekaj pa jih je bilo ranjenih. Pri tem je opozoril na pomanjkljivo državno zakonodajo, ki ne omogoča učinkovitega boja proti terorizmu. S spremembo obstoječe zakonodaje, tako Džuvo, bi lahko policija v treh mesecih zagotovila, da nihče od morebitnih terorističnih kandidatov ne bi bil več na prostosti.

Da v BiH ni zadosti politične volje, da bi se spoprijeli s to težavo, meni tudi generalni direktor bosanske policije Zlatko Miletić, ki je poudaril, da policija sicer opravlja svoje delo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.