V BiH odkrili radioaktivno strelivo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V BiH so našli ostanke streliva in izstrelkov z osiromašenim uranom.
Oglej si celoten članek

Pri najdbi v občini Hadžiči blizu Sarajeva gre najverjetneje za ostanke zračnih napadov zveze Nato iz leta 1995, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Meritve sevanja so opravili strokovnjaki agencije za radiacijsko in jedrsko varnost BiH, ki so tudi izdali posebna navodila za pirotehnike. Ti bodo ostanke umaknili iz narave in jih prepeljali v posebno skladišče.

Direktor agencije Emir Dizdarević je ob tem poudaril, da je osiromašeni uran izredno nevaren. "Ne seva močno, a je toksičen, kadar začne korodirati v zemlji," je pojasnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.