V boj z ognjem deset tisoč gasilcev

Foto: EPA
Foto: EPA
Požari v naravi, ki so jih zaradi suše na severu Kalifornije, v Oregonu in državi Washington večinoma zanetile strele, se širijo še naprej, z njimi pa se bojuje skoraj 10.000 gasilcev.
Oglej si celoten članek

Največji med njimi, severno od San Francisca, je v nedeljo uničil še 80 kvadratnih kilometrov površin, pred tem pa že skupno 184 kvadratnih kilometrov. 

Foto: EPA Kalifornija požari požar Foto: EPA Kalifornija požari požar

Doslej je požar dosegel 24 stanovanjskih hiš in 26 drugih zgradb, na območju Lower Lake v Kaliforniji pa ognjeni zublji ogrožajo skupaj 5000 hiš.

Foto: EPA Kalifornija požari požar

Guverner te zvezne države Jerry Brown je v nedeljo razglasil izredne razmere in mobiliziral nacionalno gardo.

Foto: EPA Kalifornija požari požar

 

Doslej so zaradi požarne ogroženosti evakuirali 12.000 ljudi, v boju z ognjenimi zublji pa sta umrla dva gasilca.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.