V bombnem napadu ubitih najmanj 45 ljudi

Foto: EPA
Foto: EPA
V bombnem napadu na šiitsko sosesko v mestu Karači je bilo po poročanju tamkajšnjih oblasti ubitih vsaj 45 ljudi, 150 pa jih je ranjenih.
Oglej si celoten članek

Gre za nov napad v času, ko se Pakistan pripravlja na volitve. Avtomobilska bomba je eksplodirala pred dvema petnadstropnima stanovanjskima blokoma, kar je številne pustilo ujete pod kupom ruševin. Število smrtnih žrtev se sicer utegne še povečati, saj je stanje polovice ranjenih kritično.

V mestu Karači je samo v preteklem letu za posledicami streljanja in bombnih napadov umrlo več kot 2.200 ljudi. Nasilje nad šiiti, ki sicer tvorijo 20 odstotkov pakistanske populacije, dosega rekorde, to pa izpostavlja vprašanja glede varnosti v času, ko se država pripravlja na majske volitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.