V smrtonosni nesreči v BIH strmoglavilo letalo

Foto: PrtSc
Foto: PrtSc
V naši soseščini je na zadnji dan v letu prišlo do tragične nesreče.
Oglej si celoten članek

V bližini Prijedorja v Bosni in Hercegovini je strmoglavilo športno letalo, poročajo lokalni mediji v Republiki Srbski.

Letalo je padlo na polje poleg magistralne ceste Prijedor - Kozarska Dubica, blizu razcepa proti Crni Dolini. V nesreči sta umrli dve osebi, poroča novičarska agencija Republike Srbske - SRNA.

Žrtev nesreče naj bi bila poleg pilota športnega letala še njegova 21-letna hčer, poroča bosanski medij Dnevni Avaz.

Pilotiral je 47-letni Ljubiša Aramanda, sicer predsednik Planinske zveze Republike Srbske. Ta organizacija je njegovo smrt potrdila na družbenih omrežjih. To je bil njegov tretji mandat na čelu planincev iz Republike Srbske.

xxx

"Z veliko žalostjo obveščamo javnost, da se je predsednik Planinske zveze Republike Srbske Ljubiša Aramanda smrtno ponesrečil v Prijedorju. Pustil je neizbrisen pečat in celotna planinska skupnost mu izraža hvaležnost za velik trud in prispevek k delovanju organizacije," je zapisano na Facebook profilu zveze.

Nesreča se je zgodila okoli 15. ure. Prizorišče so zavarovali pripadniki Policijske uprave Prijedor, prisotni so tudi pripadniki Teritorialne gasilsko-reševalne enote. Odprli so preiskavo. Mesto dogodka je obiskal župan Prijedorja Slobodan Javor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:51 31. December 2022.

    od kdaj je Bosna naša soseda?

  • 19:45 31. December 2022.

    Zakaj niste dal vse v kirilico . . .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.