V Britaniji lahko stavite na propad evra

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nekatere stavnice v Veliki Britaniji po novem sprejemajo stave glede propada evra.
Oglej si celoten članek

Kljub temu pa Britancem ne gre pripisovati pretiranega evropesimizma, saj večina tistih, ki stavnice iz verige William Hill obiščejo v želji po ugibanju o prihodnosti skupne evropske valute, vendarle stavi na to, da bo ta preživela.

Glede na trenutna razmerja bo tako vsak, ki en britanski funt stavi na to, da se bo evro kot skupna evropska valuta obdržal še eno leto, ob koncu leta 2012 iztržil zgolj 1,25 funta. Bolj skeptična manjšina, ki meni, da evro naslednjega leta ne bo preživel, pa bo v primeru, da ima prav, iz vsakega vloženega funta iztržila 3,75 funta.

Stavite lahko tudi na Grčijo

Poleg prihodnosti evra lahko Britanci stave polagajo tudi glede članstva Grčije v območju evra. Glede tega so igralci manj enotni. Tako skeptiki kot optimisti lahko namreč na tem področju iz vsakega vloženega funta iztržijo 1,83 funta.

Ne glede na to pa pri vprašanju, katera država bo prva zapustila območje evra, obiskovalci britanskih stavnic, ki imajo poleg Grčije na izbiro še Italijo, Portugalsko in Španijo, najpogosteje izberejo prav Odisejevo domovino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.