V brodolomu trajekta pet mrtvih

Foto: Žurnal24 V nesreči trajekta so življenje izgubile tri osebe.
Na jugu Filipinov se je potopil trajekt, na katerem je bilo skoraj 900 potnikov. Po poročanju medijev je umrlo pet oseb, še okoli 60 pa jih pogrešajo.
Oglej si celoten članek

Po poročanju tujih tiskovnih agencij nqaj bi umrlo pet oseb, medtem ko so ostale potnike in člane posadke rešile ladje, ki so se napotile k trajektu, potem ko se je ta začel nevarno nagibati. Ko se je ladja začela nagibati, so potniki dobili ukaz, naj jo zapustijo, nekaj časa zatem pa se je potopila.

Po besedah filipinskega obrambnega ministra Gilberta Teodora je reševalcem pri reševanju pomagalo lepo vreme in številne ladje, ki so plule mimo potapljajočega trajekta. Na slednjem, ki je plul iz pristanišča General Santos proti Ilioilo, je bilo 847 potnikov in 117 članov posadke.

Zakaj je trajekt potonil, še ni znano. Eden izmed potnikov, ki se je iz rešilnega čolna javil na lokalni radio, je dejal, da se je začela ladja premikati sredi noči, vendar mu je posadka zagotovila, da z ladjo ni težav. Nekaj ur kasneje pa se je trajekt močno zazibal, kar je med potniki zagnalo pravo paniko.

Vzrok nesreče še ni znan, trajektne nesreče pa so sicer na Filipinih pogoste. Vzroki so običajno slabo vreme, slabo vzdrževana plovila ter pomanjkljivi varnostni standardi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.