V Dublinu Romom odvzeli plavolaso deklico

Foto: Grška policija
Foto: Grška policija
V Dublinu se v teh dneh odvija podobna zgodba kot v Grčiji. Romski družini so odvzeli plavolaso deklico, za katero niso imeli rojstnega lista.
Oglej si celoten članek

Neznanec je policijo obvestil, da z romsko družino biva šest- ali sedemletna deklica, ki ni podobna nobenemu od svojih domnevnih sorojencev. Socialni delavci so v ponedeljek na domu omenjene družine opravili razgovor. Med več otroci je bila tudi svetlolasa deklica, za katero sta starša trdila, da je njuna hči, a nista imela rojstnega lista, ki bi njuno zgodbo potrjeval.

Starša sta trdila, da se je otrok rodil v bolnišnici Coombe v Dublinu aprila 2006, kar pa so v bolnišnici zanikali, poroča Sunday World. Po dveh urah sta starša prinesla rojstni list, z nezadovoljivimi podatki, in potni list, v katerem je bila slika dojenčka.

Preiskava še traja, v tem času pa so deklico družini odvzeli. S pomočjo genskih testov bodo potrdili ali ovrgli trditve staršev. Zaenkrat nihče ni bil aretiran. Družina že več let živi na Irskem, a redno potuje nazaj v Romunijo.

Primer močno spominja na situacijo v Grčiji, kjer so oblasti pri romski družini našle svetlolaso deklico, ki ni njihov biološki otrok. Grške oblasti so sprožile mednarodno iskalno akcijo, s katero želijo najti dekličine biološke starše. Po objavi dekličine fotografije so grške oblasti prejele več tisoč klicev z namigi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.