V Dubrovniku kazen za ljudi v kopalkah

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sprehajanje v kopalkah po starem mestnem jedru Dubrovnika vas bo stalo.
Oglej si celoten članek

Namestnik dubrovniškega župana Željko Raguž je dejal, da bodo s 1000 kunami (133 evrov) kaznovali tiste, ki bodo v starem mestnem jedru neprimerno oblečeni. Kazen bodo lahko plačali tudi na kraju dogodka. V tem primeru bodo plačali le polovično kazen. 

Za kaznovanje so se odločili, ker so lani imeli več slabih izkušenj s posamezniki, ki so se z minimalističnimi kopalkami sprehajali v starem mestnem jedru. Odločili so se, da bodo prepovedali gibanje v zgodovinskem delu mesta brez oblek, delov oblek ali v kopalkah. Prepoved bo stopila v veljavo do letošnjega poletja. 

Obesili bodo table

Na cerkvah v središču starega Dubrovnika so že table z obvestili o prepovedanem vstopu v sakralne objekte v neprimernih oblačilih. Podobne table naj bi do poletja izobesili tudi na vhodih v dubrovniško obzidje.

Poleg kazni za sprehajanje v kopalkah so občinsko zakonodajo v Dubrovniku dopolnili tudi s prepovedjo vožnje motornih vozil v conah za pešce. Kazni za tovrstne prekrške bodo med 1000 in 10.000 kun (med 133 in 1330 evrov).

Podobne prepovedi imajo tudi v nekaterih manjših turističnih mestih na Hrvaškem, kot sta Vrbnik na otoku Krku, Novalja na otoku Pagu in Podgora pri Makarski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:04 4. Maj 2016.

    bedniki klerikalni

  • 18:40 29. April 2016.

    Valda, kaj drugega od takšnih verskih držav ni za pričakovati. Še obvezne burke naj uvedejo pa bodo krščani, musliči in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.