V Dubrovniku naplavilo že 28 trupel

Foto: Tino Juric/PIXSELL
Foto: Tino Juric/PIXSELL
Na Hrvaškem ugotavljalo, da so v morju južne Dalmacije od leta 2000 skupaj našli 28 trupel. Od tega so jih doslej identificirali samo tri.
Oglej si celoten članek

Potem ko so prejšnjo soboto našli truplo nekega moškega, so na Hrvaškem ugotovili, da so od leta 2000 v morju južne Dalmacije našli skupaj 28 trupel. Le tri od teh so identificirali, največ trupel pa so našli leta 2005. Takrat so v morju nedaleč od Dubrovnika našli kar pet trupel.

Trupla naplavlja vsako leto

Leta 2000 so v morju pri otočku Obljak nedaleč od Korčule našli prvo truplo, zatem pa so se njihove najdbe kar vrstile. Navadno se je vse skupaj dogajalo ob koncu zime, našli pa so jih pri Elafitskih otokih zahodno od Dubrovnika - Šipanu, Lopudu in  Koločepu - ali ob obalah otokov Mljet in Lastovo ter polotoka Pelješac.

Ni sledov nasilne smrti

Tako kot v večini podobnih primerov tudi v nedavnem patalogi niso odkrili sledi nasilne smrti. Na truplu pa je bilo videti spremembe, ki so značilne za dolgotrajno nahajanje v morju. Večina trupel, ki so jih našli v preteklih letih, naj bi bila v morju med 40 in 50 dni.

2008 našli pogrešano turistko

Med odkritimi identitetami je nabolj znan primer avstralske turistke 21-letne Britt Laphtorne, ki je bila pogrešana kar 18 dni. Hrvaška policija še vedno išče njenega morilca.

Še vedno pa policisti preiskujejo lanskoletni primer, ko je oktobra in novembra na plažo Žnjan in v mestno pristanišče Zenta naplavilo dele telesa neznanega starejšega moškega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.